Expert in IT

7,50 p/m uw systeembeheerder

Transparante samenwerking

Cloudadvies

Cloudadvies voor MKB Haaglanden

Loopt je server vol? Kun je niet meer bij je bestanden als je het pand uitloopt? Moet je samenwerken aan een document met een collega aan de andere kant van de wereld en is versiebeheer nu al een complete chaos?

Dit voorkom je met cloud-oplossingen als Microsoft 365 (voorheen Office 365) of Google Workspace. Tenminste, als deze goed zijn ingericht. Welke optie het beste past binnen jouw organisatie, is afhankelijk van verschillende factoren. Hierin adviseer ik je graag.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) systeembeheerder die naar jouw organisatie als geheel kijkt en vervolgens oplossingen op maat biedt? Ook dan kijk ik uit naar je telefoontje of appje.

Wat ik je te bieden heb:

IT-werkplekbeheer

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om eenmalig door mij je IT-omgeving op te laten zetten. Dit verzorg ik uiteraard graag. Maar wat als je medewerkers gebruikersvragen hebben? Wie beantwoordt deze? Wie heeft binnen jouw organisatie de juiste kennis en tijd hiervoor?

Heb jij 5 of meer medewerkers dan is IT-werkplekbeheer een uitkomst. Voor 20 euro per maand los ik alle gebruikersvragen op. En je medewerkers kunnen zich verder concentreren op hun eigen taken.

IT-routerbeheer

Vertrouw jij erop dat je gebruikers er onderling wel uitkomen? Dan nog is het verstandig om voor IT-routerbeheer te kiezen. Dit houdt in dat ik je router goed inricht en registreer. Lopen er toch medewerkers vast? Geen nood, dan heb ik op afstand toegang tot je router om de problemen waar jullie zelf niet uitkomen alsnog op te lossen.

Voor 7,50 euro per maand regel ik dit voor je. Maak je daadwerkelijk gebruik van mijn ondersteuning? Dan is dit op basis van uurtarief.

Gratis adviesgesprek

Microsoft 365 of Google Workspace

Een abonnement op Microsoft 365 en het inrichten ervan verloopt via een Microsoft-partner. Hetzelfde geldt voor Google Workspace. Uiteraard is MKB-IT-Expert zowel Microsoft-, als Google-partner.

Waarom zou je Microsoft 365 en Google Workspace in laten richten? Omdat als je dit niet doet:

  • Je inbox vol spam zit.
  • Je bij een computercrash al je gegevens kwijt bent.
  • Je telkens opnieuw moet verzinnen wie welke gebruikersrechten krijgt.
  • Je informatie, bestanden en software onoverzichtelijk georganiseerd zijn, waardoor je technisch niet eenvoudig kunt uitbreiden.

Let op: er zit geen automatische back-up bij deze abonnementen. Het is uiteraard belangrijk om dit goed te regelen.

Kosten

De kosten voor IT-werkplekbeheer en IT-routerbeheer, zoals hierboven vermeld, zijn exclusief de maandelijkse abonnementskosten per werkplek voor Microsoft 365 en Google Workspace. De hoogte hangt af van het type abonnement en het aantal werknemers waar je het voor nodig hebt. Prijzen variëren van 4,20 euro tot 16,90 euro per maand voor Microsoft 365. Voor Google Workspace liggen deze tussen 4,68 euro en 10,50 euro.

Voordelen

De voordelen van werken in de cloud op een rij:

  • Je hebt overal toegang tot je gegevens.
  • Je kunt samen met je collega’s in dezelfde documenten werken.
  • Je raakt geen gegevens meer kwijt (mits de back-up goed geregeld is).
  • Je opslagcapaciteit breid je eenvoudig uit.
  • Je beschikt automatisch over de laatste software-updates.
  • Om het maximale uit Microsoft 365 of Google Workspace te halen, heb je wel een stabiel netwerk nodig.

Nadelen

Hoewel de cloud vele voordelen biedt, heeft het ook een paar nadelen. Allereerst, het prijskaartje. Als je de kosten liever laag houdt, overweeg dan een on premise oplossing als IT Synology.

De ondersteuning is bij cloud-oplossingen vaak onpersoonlijk. Je krijgt iemand aan de lijn die jouw organisatie niet kent en je opdrachten geeft die abracadabra voor je zijn. Tenminste, als je geen kennis hebt van IT. Wil je liever een persoonlijke aanpak dan ben ik je man.

Ervaring

Ik ben al jaren Microsoft Certified Engineer en Google Workspace Certified. En ik heb Office 365 en Google Workspace al ontelbare keren – naar volle tevredenheid – voor zakelijke dienstverleners ingericht.

Gratis adviesgesprek