Expert in IT

7,50 p/m uw systeembeheerder

Transparante samenwerking

On Premise

On Premise Services voor MKB'ers

Op zoek naar een betaalbaar, fysiek alternatief voor de cloud? Ontdek hieronder waarom onze dienst IT Synology precies is wat je nodig hebt.

IT Synology

Met IT Synology krijg je een NAS (Network Attached Storage)-server. Dit is een opslagapparaat dat – zoals de naam al zegt – aan je0 netwerk hangt.

IT Synology is een ‘on premise’ oplossing. Dit betekent dat deze NAS server letterlijk bij jou ‘op locatie’ staat in plaats van extern, zoals bij de cloud. Met IT Synology krijg je dus een fysiek kastje met zoveel schijven als je nodig hebt, bij jou op kantoor. En daarmee heb je altijd controle over je eigen data.

Functionaliteit

Er is geen verschil in functionaliteit tussen IT Synology en de cloud. Het wordt het meest gebruik voor het delen van bestanden en is te vergelijken met One Drive of Google Drive. Hiermee horen problemen met het delen van (te) grote bestanden via e-mail tot het verleden. Net als onoverzichtelijk versie-beheer. Bovendien heb je overal toegang tot je bestanden.

Je kunt van de NAS een back-upserver maken voor Office 365 of Google Workspace. Het is namelijk een misvatting dat het back-uppen automatisch gebeurt bij een cloud-oplossing. Je kunt er ook een speciale media-server van maken voor al je foto’s en video’s. Of een camera-server voor alle opnames van je beveiligingscamera’s. De mogelijkheden zijn eindeloos. En zo verlies je nooit meer data.

Kosten

De kostenstructuur ziet er wel anders uit dan bij de cloud. Je schaft eenmalig het Synology-kastje aan voor zo’n 1000 euro. Wil je meerdere schijven voor het geval er één uitvalt dan zijn er duurdere varianten. Vind je dit niet zo belangrijk dan zijn er ook goedkopere opties. En na aanschaf heb je er 5 jaar geen kosten meer aan.

Bij 5-6 medewerkers heb je zelfs binnen een jaar je aanschaf terugverdient. Wat er wel nog bijkomt is 90 euro beheerkosten per jaar. Dat is alles. Geen maandelijkse abonnementskosten dus. IT Synology is zelfs al goedkoper dan de cloud vanaf 1 werknemer.

Gratis adviesgesprek

Voordelen IT Synology

De voordelen nog even op een rijtje. IT Synology is:

  • Betaalbaar, altijd lagere kosten dan bij de cloud.
  • Meer controle, al je gegevens fysiek opgeslagen bij jou op kantoor.
  • Schaalbaar, een reservekopie maken of zware bestanden opslaan, je komt niet snel ruimte tekort.

Let op: om maximaal profijt te hebben van IT Synology heb je een stabiel netwerk nodig.

Nadelen

Eerlijk is eerlijk, er zijn ook wat risico’s verbonden aan een on premise-oplossing. Denk aan: brand, waterschade of diefstal. Gelukkig is ook hier aan gedacht. Voor 45 euro per maand verzorg ik de back-up van al je data op de NAS tot 1 TB.

Ervaring

Ik ben al 12 jaar Synology-partner en heb zoveel ervaring met deze server, dat ik hem – als het nodig is – met mijn ogen dicht installeer. 😉

Gratis adviesgesprek